måndag 13 juni 2011

Ett engelskt sovrum.


Jag har en dröm om ett engelskt sovrum. Det ska vara överblommigt och kanske till och med lite tantigt. Det ska vara mjukt, blått, vitt, rosa, gult, fluffigt men fortfarande kännas rent. Så heltäckningsmattan går bort. Men resten av det där blommiga vill jag ha..





På bilden: Tapet Cole & Son. Sängstomme Ikea. Överkast Green Gate. Kuddar, Tekopp, Stråväska samt Förvaring under sängen Cath Kidston. Taklampa, Lampetter, Fotogenlampan och Bronsfiguren finns på Lauritz. Turkost bord Butik Lanthandeln. Klädskåpet är Claras privata.




söndag 12 juni 2011

Hallmöbeln.


Jo vi har köpt den där pallen eller bänken eller hur man ska säga, på Åhléns. 





Den är ju så grann!



fredag 10 juni 2011

Sommarkväll på balkongen.


Det gör inget att jag är gräsänka. Jag har balkongen och solen som aldrig riktigt vill gå ner. Och stentrollen som väl knåpades ihop på dagis. Mamma tog hit dem i påskas, jag hade tänkt hiva iväg dem med en gång, men så fick de flytta ut och numera verkar de vara ett par bofasta sommargäster.Får se vad som händer till hösten...











torsdag 9 juni 2011

Någon måste ju göra det.


Sambon har rest söderut så det är bara jag här. Åh nej, typiskt att det ska vara jag som måste rensa kylskåpet på all god mat som inte får bli gammal när vi är borta.




Fet créme fraich och oliver som är goda på riktigt. Jag hittade en öppnad vinflaska (vi är dåliga på att dricka mycket vin i taget), en tomat och en mozarellaost på utgång. Det fick bli den creddiga, italienska delen av tallriken.
Hungrig som jag var adderade jag lite husmanskost. Potatis och veg-schnitzel av halvfabrikatisk sort, närmare bestämt.




Genast lite rustikare.

tisdag 7 juni 2011

Bråda dagar och avsked.


I lördags hade vi en miniavskedsmiddag för tre. Vi skulle grilla i det vackra vädret men det blåste så mycket att kolen bara blev askflagor med en gång. Men lika gott och mysigt var det för det.
 Jag gjorde fint med det rutiga tygfyndet (det måste ju ändå tvättas innan man kan börja sy i det)och drack den godaste ölen. 




 Sedan kom gästen och vi drack jordgubbsmojitos ur de fina glasen som jag skrivit om tidigare. Men jag glömde bort att dokumentera hur fint det blev när bordet var färdigdukat. Jag ser det som ett tecken på hur trevligt vi hade det ;) 








Mycket har varit i görningen de senaste veckorna och inte blir det bättre med uppdateringar inom den närmsta tiden för om en vecka åker jag söderut för att jobba. Jag får kanske acceptera att mitt bloggande funkar bäst mitt i terminerna och inte ha så dåligt samvete.