söndag 27 februari 2011

Fina flaskor.


Har jag sagt att jag älskar viol? Det finns en parfym som både luktar viol och har en söt puff-flaska. Det kanske vore något att satsa på?







 Och sedan finns det ju ungefär tusen parfymer till med fina flaskor att titta på.
























Jag har en svaghet för söta parfymflaskor, särskilt sådana med puffar på. Hade jag kunnat så hade jag nog köpt på mig allihop.Men jag använder inte så mycket parfym så det hade ju faktiskt varit helt oekonomiskt. Suck.

onsdag 23 februari 2011

Idag har jag..


.. sicksackat klart alla lappar till lapptäcket (och antagligen lite fler än vad som behövdes). Jag har ingen aning om det var nödvändigt eller ej, men tänkte att det är bäst att vara på den säkra sidan. Jag som bara kan raksöm och sicksackning och att det oftast är bäst att sy ihop saker rätsida mot rätsida är helt besatt av symaskinen just nu.



tisdag 22 februari 2011

En hälsning till Lisa Marie

För ett par veckor sedan hälsade jag på i Lisa Maries fina blogg. Hon hade lagat varm choklad med lavendel och tagit en läskande bild på det hela. Jag älskar lavendel och choklad så jag var ju tvungen att prova att laga lavendelchoklad själv och frågade snällt efter någon slags instruktion, vilket jag fick!

 Självfallet hälldes chokladen upp i de koppar som Lisa Marie hade sin choklad i, när jag ändå hade   likadana  liksom.

jättegott


Om man vill laga lavendelchoklad finns Lisa Maries recept här. Jag sprang runt hela stan men hittade vare sig lavendelchoklad eller torkad lavendel någonstans. Som tur var hade jag lavendelessens(som man kan hitta här) för bakning hemma och det gick jättebra att helt enkelt druttla i så mycket man tyckte var gott.







måndag 21 februari 2011

Nya kläder.


Sambons gamla barndomskudde har fått nya kläder. Vi använder den till höger och vänster som sittdyna och rygg- och huvudstöd. Så för att det gamla tyget inte ska slitas på mer fick den ett nytt överdrag. Men om man får ett nostalgiryck är det bara att plocka ut kudden ur fodralet och snusa lite på den.









..och så här såg den ut före. Älskad och välanvänd - det ser man på hålen.



söndag 20 februari 2011

En lite halvstor dag.


Idag röstar vi om vår hyresrätt ska ombildas till bostadsrätt. Det känns spännande och ganska stort. Tänk om det blir lägenhetsköp.. Vi har bott ihop så länge min sambo och jag, och på så många olika ställen och sätt! Vi har bott i en etta utan dusch, i en massa andrahandslägenheter, i bodar, hos föräldrar, i båt(!), i förstahandskontrakt och med inneboende. Vi har bott här och där och flyttat hit och dit i sex år nu. Jag var redo att rota mig för flera år sedan och hade fast jobb och allt. Jag visste att jag skulle vilja plugga vidare så småningom, men jag visste inte till vad. Nu sitter jag här, mitt i en utbildning och med en fantastisk lägenhet dessutom. Som kanske blir bostadsrätt, som kanske blir vår egna. Vilken möjlighet! Bara för ett år sedan kändes lägenhetsköp väldigt avlägset och omöjligt. Och nu... ja, vi får se hur det går idag.

lördag 19 februari 2011

Pysselrum

 
Jag älskar pysselrum och kan titta på pysselrumsbilder i timmar. Folk är så kreativa! Ett av de roligaste pysselrummen tillhör Heather som man kan hälsa på här.

Bilden är Heather Bailey´s.


En annan som har ett riktigt fint pysselrum är Ru. Henne kan man hälsa på här. Jag rekommenderar verkligen ett besök i Rus blogg om man söker lite inspiration och längtar efter vår för vårsomrigare bilder är svåra att få tag i!

Bilden tillhör Ru.

fredag 18 februari 2011

inspiration


Det har varit lite dåligt på bloggfronten, det erkänner jag. Men jag känner mig lite oinspirerad. Men så, helt plötsligt när klockan är halv fyra på fredagseftermiddagen och man har en del skolarbete kvar som man borde tagit tag i igår klockan tretton och som man helst vill ha gjort innan klockan sjutton(eftersom det är helg sen) då kommer den. Inspirationen. Det är konstigt det där. Och suget efter att städa kommer också. Märkligt. Hursomhelst kom jag att tänka på ett finfint kök jag sett. Så himla fint. Där vill jag laga mat, där vill jag bo!



tisdag 15 februari 2011

Varför har jag inte tänkt på Martha Stewart?


För att jag egentligen är lite lite rädd för henne. Det är något hos henne som får mig att tänka på the Stepford Wives, en kanske inte helt positiv association. Men häromdagen ramlade jag över en bild från Martha Stewart hos Ljuvligt Hemma och klickade mig dit och åhh vad mycket gott! och fixigt och pyssligt. Det finns till och med recept på min favoritglass i hjärtformad jordgubbsversion! det ska bestämt bli bakat nästa bakning, hur kallt det än må vara ute.



Bild Martha Stewart

måndag 14 februari 2011

Goda hjärtan i en burk.


14:e februari betyder kakor. Valentinhjärtan. Min sambos favoritkakor, och de finns bara nu. Resten av året går vi runt och trängtar. Men nu finns de hos oss i en liten burk.






söndag 13 februari 2011

Åtta dagars vecka.


Nu tar helgen slut. Jag önskar alltid att helgerna kunde vara en dag till. Jag kanske är lite lat? Tänk om man hade en dag helg till så att veckan varade åtta dagar istället. Det hade varit perfekt..


 En helg ute.





Men det var en annan helg. Den här helgen stannade vi hemma och myste.

lördag 12 februari 2011

lördag som den borde vara


1. croissanter till frukost.
2. våfflor till lunch med familj.
3. hemgjord pizza till middag med kompis.

en lördag som den borde vara.

fredag 11 februari 2011

Teburkarna.

Burkarna med massa olika goda teer i. Och persiljan som klarat sig länge och är grön och fin i fönstret.






Synd att fotografen inte var så uppmärksam på ljuset bara.

torsdag 10 februari 2011

Fina färger


Kanske lite för gulligt för mig egentligen men ändå ack så inspirerande! En vacker dag när jag har ett hem jag får greja med och pengar att greja med, då ska jag också...

Välkommen in liksom.

onsdag 9 februari 2011

För att man blir stiligare.


Förkläden är tjusiga. De behövs inte för att akta kläder, kläder kan man tvätta. De behövs för att de är fina.  Och alla blir så trevligt stiliga med ett förkläde runt midjan.



Förkläde från Rice.




3 förkläden från Anthropologie

tisdag 8 februari 2011

De osynliga städerna


Jag har alldeles nyss läst en helt fantastiskt bra bok! Le cittá invisibili (eller De osynliga städerna) av Italo Calvino.
Drömda(?) eller ihopfantiserade(?) städer avhandlas i korta stycken som reseberättelser. Eller det är inte så mycket själva platserna utan mer upplevelsen, essensen av dem eller människornas liv i dem som iakttags. Exotiska, dystopiska, fantastiska och ibland till och med lite skrämmande städer blir sakligt arkiverade. Handlar det förresten om flera olika städer eller är det en och samma stad studerad från en mängd olika håll?
 
En så lättläst, meningfull och rolig bok är svår att hitta. Så många knivskarpa betraktelser i samma bok och nedskrivna på ett sådant vackert sätt, fantastiskt!





Läs och njut.

måndag 7 februari 2011

På balkongen

 
Vi hade en gång en balkong med mårbacka, fjärilslavender, jordgubbar, ros och iris. Vi brukade sitta på kuddar under en filt och dricka te när det blev mörkt på kvällen och prata och titta upp i himlen. Nu har vi en annan balkong som är kal och tom så när som på den halvmeter med snö som täcker dess golv. Tänk när man kan börja plantera och pyssla i ordning igen. Kanske att vi kan sitta och dricka te igen när det blir mörkt då, fast vi bor alldeles vid en flitigt trafikerad gata.





söndag 6 februari 2011

Lakrits i skål


Det var så tjusigt med den svarta lakritsen i den vita skålen.




Och kolla in skuggan mot bordet, som en liten duk.




Frukost.


Vi gjorde croissanter.



Okej, det var croissanter på burk.


 Men de blev lika nybakta och härliga för det.



Och så ostsnuttar från fredagsmyset och marmelad och kaffe.



Helt klart Värt!

fredag 4 februari 2011

Cath Kidston inspirerat hos Stoff och Stil.


Jag fick hem Stoff och Stils nya kataloger häromdagen och fick en glad överraskning då jag bläddrade igenom sidorna. Fint rosprickigt tyg till finfint pris.



 










Bilderna lånade från Stoff och Stil.



Ett tyg var väldigt snarlikt Cath Kidstons Provence Rose tryck (nedan till höger).



Bilden lånad från Stoff och Stil.
Bilden lånad från Cath Kidston.










 



Och jag som håller på att försöka pyssla ihop ett lapptäcke i samma färgskala. Nedrans. Nu är jag allt bra sugen på att beställa hem det där fina rosprickiga tyget. Jag kan se framför mig hur fint det hade passat in.


Bild lånad från Stoff och Stil

torsdag 3 februari 2011

Den barmhärtiga samariten.


En sann medmänniska bakar fredagsfikamuffins till sina slitna gruppmedlemmar. Hälften med krusbärssylt och resten med rabarber och ingefärsmarmelad inuti.



Först måste man stå och kika in i ugnen och se så att allt går rätt till.
 



Sedan får man hälla ut muffinsen på ett galler och pynta lite i efterhand eftersom man glömde det förut




 och göra lite te. 



Earl Grey Rooibos till exempel.



Slutligen måste man, som en sann och äkta medmänniska, självklart smaka av muffinsen så att man inte bjuder på någe äckligt! Här fullgör jag min medmänskliga plikt tillsammans med en behjälplig sambo.



De var helt klart serveringsdugliga och får följa med mig till skolan imorgon.