lördag 28 januari 2012

Grafiskt








Jag såg kläderna som hängde på tork mot mattan och tyckte det såg så fint ut.
Idag får jag hjälp i skolan av min käre sambo. Sedan går vi på inflyttningsfest. Men vi har lovat att gå hem före tolv. Vi övar oss nämligen på att lägga oss i tid. Något vi annars är väldigt dåliga på. Sista veckorna har vi lyckats lägga oss före tolv och en gång före elva. Vi tackar Alice för det (väldigt bra högläsningsbok den där underlandsboken). 

*******

Clothes drying. I´m off to school in a little while and later to a moving-in-party! I´m taking my man with me. He is helping me with some model building. Lucky me, it´s no fun going to school during weekends. But  now I´ve got company and that counts for everything!

fredag 27 januari 2012

Jag älskar brysselkål.













Det här var gott. Halverade brysselkål. Rödlök. Citronsaft. Citronskal(jag älskar citronskal i mat!). Honung. Salt. Peppar. 


*******
This was good. Brussels sprouts. Red onion. Lemon juice. Lemon zest. Honey. Salt. Black Pepper.




måndag 23 januari 2012

Lördag och Söndag

















Skulle arbetat med skolgrejer i helgen egentligen. Som vanligt. Men jag tog helg som folk istället. I lördags försökte jag lära mig mer om kameran och tog en miljon bilder inomhus. Jag vill bli mycket bättre på att fota! Jag hann fortsätta lite med mitt pyssel och så hängde vi upp krokar i sovrummet (äntligen!) och köpte en häftpistol så att jag kan klä om alla stolar vi fyndade förra helgen. Jag har helt glömt att visa alla fynd vi gjorde då! En annan dag.. Men de röda stolarna hamnade ju på bild under min fotofrenzie iallafall. De kostade 20kr styck på röda korset. Är lite osäker på färgen så de kommer nog att bli ommålade så småningom. Klädseln kommer absolut att bytas.

I söndags gjorde vi blåbärsscones till frukost och sedan gick pappa och jag en långpromenad. Det var så skönt! Jag tror att vi var ute i tre timmar. Synd att bilderna blev lite mörka bara. Se där! en till anledning att lära sig att ställa in kameran ordentligt.



*******


I will try to get better in translating my posts :)  Had a lovely weekend off. I am trying to learn to use the camera properly so I took a lot of pictures. On Saturday we put up hangers in the bedroom. I did some sewing and got a staple gun for redressing some chairs we found for almost nothing in charity shops last weekend. The red ones on the first picture are two of them. I think we will paint them aswell. Sunday we got up early and made blueberry scones for breakfast and I went for a long long walk with my father. Lovely!

 

torsdag 19 januari 2012

På torsdag äts det ärtsoppa.




Det har blivit mycket mat här i bloggen det sista, men mig gör det då ingenting. Idag är det torsdag och då är det soppdag. Och det råkar vara så att en av mina finaste, enklaste och godaste saker att äta just nu är ärtsoppa på gröna ärtor. Alltså inte finsk grön ärtsoppa utan sådana där ärtor som man har liggandes i frysen hur länge som helst för att man kanske bara skulle ha ett par deciliter i en gryta eller sallad och påsen man köper alltid är så stor. 
Det är en supergod soppa men den kräver nästan sina tillbehör för att inte bli långrandig.  

Så glöm för guds skull inte att även lägga följande saker i tallriken:

Några stänk tabasco.
Några stänk gräsig olivolja. 
 En klick tjock créme fraiche.
 
Och bredvid tallriken ska det förstås finnas ett gott, gärna nybakat, bröd med lagrad ost på. 

onsdag 18 januari 2012

Cake pops.






 Igår kväll satt jag till sent på skolan och var helt galet sugen på att göra cake pops. Jag vet inte var det suget kom ifrån för jag har då aldrig smakat någon eller ens sett en cake pop annat än på bild. Och det var kanske någon gång i höstas. Men cake pops ville jag baka. Och vanilj skulle de smaka. Jag letade upp ett recept på internet innan jag packade ihop väskan för dagen och gick med bestämda steg till Coop istället för hem och köpte det jag behövde. Nio var jag hemma och ställde mig att först baka och sedan laga mat till dagens lunchlåda(det ekar tomt i frysen just nu). När jag äntligen kunde sätta mig ned i soffan hade klockan hunnit bli elva.
Jag åt en halv cake pop, sedan var jag nöjd.

Men vilken fröjd att få mötas av så roliga saker på köksbordet i morse när jag kom inhasandes i köket!
Receptet hittade jag här, bland en massa andra läskande bakverk.

lördag 14 januari 2012

fredag 13 januari 2012

Istället för plastpåse.


Jag har med mig matlåda till skolan nästan varje dag. Runt den får jag ha en plastpåse för att vara säker på att det inte läcker mat eller blir blött i väskan. Eftersom jag inte vill slänga plastpåsen efter varje dag, och tycker det är lite läskigt att lägga ned den i en kökslåda har den fått hänga på en krok i köket och det såg ju inte så trevligt ut. Men i veckan fick jag hem en liten lunchkylväska som jag klickat hem på nätet. Det blev så himla mycket trevligare i köket.
  



Och som extra bonus funkar väskan som kylväska också. Kanske inte superisolerande, men absolut bättre än en plastpåse.


********

onsdag 11 januari 2012

Sambons kidneybönbiffar.



 

Receptet på de här kidneybönsbiffarna har min sambo utarbetat efter att ha provat en del olika kidneybiffrecept. De är så goda och lätta att göra! Vi äter dem gärna med créme fraiche, potatis och kanske en dutt sweet chilisås.


Sambons kidneybönbiffar:

2 burkar kidneybönor
1/2 dl hackad jalapeno
1-2 msk maizena
2 ägg
1 lök
vitlöksklyfta
2 tsk spiskummin
1 tsk timjan
peppar och salt

Krossa kidneybönorna med en potatisstöt i en bakbunke och blanda i alla ingredienser. 
Smaka av smeten som är väldigt lös och krydda kanske ytterligare efter behag. Klicka ut i en stekpanna med sked  och stek. 



tisdag 10 januari 2012

Pausa, pyssla.


Höstterminen verkar aldrig ta slut. Uppgifter kvar fortfarande och en kort julpaus som försvann i en enda lång borde-göra-ångest. Så onödigt! Tänk om jag bara gjort det jag velat istället och tagit itu med skolan då den startade upp igen. Jag hade säkert känt mig mycket mer tillfreds och haft ny energi till det som känns motigt. Men man lär så länge man lever, och vissa saker behöver de flesta öva extra på, som att pausa på riktigt när man ska och borde. Igår tillät jag mig själv att börja rota igenom tygskåpet och tillochmed att dra fram symaskinen igen (ja så sträng har jag varit mot mig själv detta `jullov`). 
Och se! Det verkar ju som att jag har någonting på gång... 





*************